Laten groeien

Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voor je het laat waxen. Het is hierbij heel belangrijk dat je het in deze weken dus niet trimt of scheert. Je haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit je behandeling te halen.

Voorbereiding

Voor een optimaal resultaat, kan je je huid voor het waxen een paar dagen licht scrubben. Hierdoor zullen alle dode huidcellen verwijderd worden en gaan de haren losser zitten, waardoor de haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden. Voor aanvang van de behandeling wordt je gevraagd om je te reinigen en op te frissen. Je huid moet namelijk helemaal schoon zijn bij de start van de behandeling

De waxmethode van Mooi onder een kap is zo snel en pijnloos mogelijk. Tuurlijk voel je er wel wat van maar na die eerste keer wordt dat steeds minder, de pijn wordt steeds minder naarmate je vaker hebt gewaxt.

Waxen is een van de beste methodes om lichaamshaar te verwijderen en biedt in vergelijking anderen methodes veel voordelen. Waxen mogelijk voor iedereen. Daarnaast is het een van de meest natuurlijke manieren van haren verwijderen. Niet langer heb je last van harde stoppels, huidirritaties en haar-ingroei en de haren blijven veel langer weg. Welke voordelen waxen biedt ten opzichte van anderen methodes? Lees het hieronder:

WAXEN VS SCHEREN

Hoewel waxen steeds populairder wordt, is scheren nog steeds een bekende methode om ongewenste haren te verwijderen. Scheren is  niet alleen slecht voor de huid, maar kan in sommige gevallen ook pijnlijk zijn en zorgen voor lelijke plekken op het lichaam. Waxen biedt een goede oplossing voor deze irritaties en wondjes. Doordat de haartjes op een professionele wijze uit de huid worden getrokken, wordt de huid zo min mogelijk belast.

Daarnaast zorgt waxen voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgekapt. De haartjes groeien na een scheerbeurt in snel tempo weer terug, waardoor je binnen een dag weer opnieuw kan beginnen. Doordat bij waxen de gehele haar inclusief wortel verwijderd, blijven de haartjes veel langer weg (+- 2 weken!) en komen ze ook nog eens veel zachter terug.

WAXEN VS. ONTHARINGSCREME

Waxen is niet alleen minder tijdrovend, maar ook minder schadelijk voor de huid.. Wij werken met  Lycon een wax, die bijna geen schadelijke middelen bevat. Dit is een ander verhaal dan bij ontharingscrèmes. Deze crêmes hebben vaak een chemische samenstelling en kunnen zorgen voor allergische reacties, verbranding van de huid en pijnlijke blaasjes.  Wij hebben een wax voor verschillende huidtypes, waardoor er een zeer kleine kans bestaat op huidbeschadiging. Ook weten onze professionals precies hoe zij jouw huidtype moeten behandelen om het mooiste resultaat te behalen, zodat je met een stralende  huid de deur uit loopt.

WAXEN VS.IPL/LASER

Waxen is in Nederland nog niet zo heel lang een trend. Toch is er al een nieuwere methode die wordt aangeprijsd: Laseren. Een laserbehandeling is een methode van ontharen waarbij scherpe lichtflitsen hitte door de haarschacht naar het haarzakje leiden, met als doel deze te vernietigen. Anders dan bij waxen, is een optimaal resultaat sterk afhankelijk van de haarkleur en haartype en daarmee lang niet voor een ieder geschikt. Bovendien is, net als bij alle nieuwe methodes, de technologie omtrent IPL en laser nog lang niet uitontwikkeld, waardoor de behandeling een zeker risico met zich meedraagt. Tot slot zijn deze behandelingen vaak zeer prijzig, tijdrovend, en geven ze geen garantie tot permanent gladde en haarloze huid. Wil je zeker weten dat je huid niet wordt aangetast? Kies dan voor de meer natuurlijke methode: Waxen.

Sun Soul

Sun Soul is een lijn van zonneproducten van het merk Comfort Zone.

Wij zijn fan van Sun Soul om o.a. de volgende redenen:

  • de formules zijn waterresistent;
  • de texturen zijn ‘dry touch’: ze trekken snel in de huid en laten geen residu achter;
  • garanderen effectieve UVA- en UVB-bescherming.

UVA & UVB bescherming

UVB zorgt ervoor dat je bruin wordt, maar ook dat je verbrandt. UVA komt dieper in de huid en beschadigt daar de huid. Dit zorgt voor rimpels.

Sun Soul is een van de weinige producten die bescherming tegen UVA én UVB biedt.

Comfort Zone biedt een nieuwe benadering voor het gezond en veilig genieten van de zon.

De focus van dit biomimetische anti-aging zonnesysteem ligt niet alleen op optimale bescherming van de huid door middel van stabiele SPF’s maar ook op het beschermen van het DNA in de huid, zowel tijdens als na de blootstelling aan de zon.

Leave a Reply