Ontdek welke make-up kleuren jou laten stralen

De juiste kleur make-up kan je doen stralen, of juist doen verbleken. We onderschatten soms hoeveel effect het gebruiken van kleur kan hebben. Misschien weet je wel dat felgekleurde make-up je een sterke uitstraling kan geven, en dat zachtere tinten je juist vriendelijker laten lijken. Maar dat is slechts het tipje van de sluier. Wat een bepaalde kleur met jouw uiterlijk doet en of een tint je überhaupt staat, hangt namelijk samen met de kleurtoon van je gezicht, je haar en je ogen. Oftewel: wat voor type je bent. Na onze make up workshop weet je in vedergeval wat er bij JOU past en zo heb je nooit meer een verkeerde aankoop.

Vier seizoenstypes

Bepaalde kleuren draag je altijd met je mee: je huidskleur, haarkleur en oogkleur. Modeontwerpster Suzanne Caygill verdeelde in de jaren 1940 als eerste kleuren in seizoenspaletten: lente, zomer, herfst en winter. Aan de hand van deze paletten ontwierp zij voor individuen mode in een persoonlijk kleurenschema. Volgens deze leer is het zo dat de kleuren die elkaar versterken als ze bij elkaar worden geplaatst, jou het beste staan. Roodtinten en groentinten zijn daar een bijvoorbeeld van: daarom staan groene ogen zo mooi bij iemand met rood haar. Door deze theorie toe te passen breng je jouw natuurlijke schoonheid optimaal naar voren.

Koel of warm?

Grofweg kun je een scheiding maken tussen koele types en warme types. Het wintertype en zomertype hebben een huid met een koele ondertoon, waarbij allerlei kleuren blauwe oogschaduw mooi staan. Let op: dit hoeft niet per sé een lichtgekleurde huid te zijn, ook een donkere huid kan een koele ondertoon hebben. Deze koele types kunnen het beste kiezen voor een foundation en lippenstift met een roze tint. Ben jij een lente- of herfsttype? Dan heeft jouw huid een warme tint die mooi combineert met andere zonnige kleuren zoals geel, koper, olijfgroen en bruin. Een goede keus is een foundation met een goudkleurige ondertoon, en waarschijnlijk staat een lippenstiftkleur met wat bruin of oranje je goed.

makeup doet stralen

Harmonieuze uitstraling

Ieder mens is uniek en heeft andere uiterlijke kenmerken. Daarom staat de ene kleur je geweldig en de andere niet. Wanneer je make-up kleuren draagt die jou goed staan, ontstaat er balans tussen jouw huidteint, ogen en haarkleur. Het geeft je zelfvertrouwen. De eventuele lijntjes en onregelmatigheden in je gezicht vallen minder op en je krijgt een zachtere harmonieuze uitstraling.

Wil je meer weten? Stuur ons een mailtje of meld je gelijk aan voor de workshop in maart:

  • 3 maart van 10.00 tot 12.00
  • 15 maart van 19.00 tot 21.00

Maximaal 6 personen en de kosten zijn €39,95 p.p.