Hoe lang blijven we met onze pijn en ongemakken lopen?

We kennen het allemaal wel. Ons lichaam werkt niet altijd mee, zoals we graag zouden willen. En de pijn en ongemakken komen altijd ongelegen en dan willen we er van af. Of, bij klachten die al een langere tijd spelen, hebben we ons er soms al bij neergelegd omdat we denken dat het er bij hoort. Dan geloven we niet meer dat we er vanaf komen.

Herken je dit? Je hebt bijvoorbeeld al jaren regelmatig last van hoofdpijn en bent er ook al een keer mee naar de huisarts geweest. Die gaf je medicijnen om het te onderdrukken. Dat hielp misschien op dat moment wel, maar het loste niets op, het blijft terugkomen.

In mijn SHIATSU (wat is SHIATSU?) praktijk ontmoet ik regelmatig mensen met een soortgelijk verhaal en zij vragen mij of ik ze kan helpen.  Wat vaak lukt. Uiteraard zijn bepaalde ziektes en aandoeningen voor mij ook niet op te lossen. Maar in die gevallen is iemand al vaak super blij als ik de symptomen wat kan verzachten. Iemand die bijvoorbeeld al tientallen jaren reumatische klachten heeft, is heel gelukkig wanneer deze klachten wat draaglijker worden en daardoor wellicht het dagelijkse functioneren minder beïnvloeden.

En sommige cliënten help ik met een speciaal samengesteld SHIATSU behandelplan helemaal van hun klachten af. Laatst kwam er bijvoorbeeld een man bij me in de praktijk met pijn in zijn onderrug. Direct na de eerste behandeling voelde hij zich al een ander mens. En na 4 behandelingen kon hij weer pijnloos zijn werk doen, en ook weer volop van zijn hobby motorrijden genieten.

Om merkbaar èn blijvend resultaat te behalen zijn meerdere behandelingen nodig. In de praktijk zie ik dat vaak 5 behandelingen nodig zijn om echt iets te verhelpen, of op z’n minst in de goede richting te bewegen. Wanneer mensen al jarenlang met een klacht rondlopen, dan heeft het lichaam vaak een langere tijd nodig om te herstellen. Dan houd ik er rekening mee dat 5-10 behandelingen nodig zijn en leg dat duidelijk uit, op het moment dat ik iemand na het intake gesprek en diagnose mijn behandelplan voorstel.

SHIATSU kan werkzaam zijn bij klachten zoals hoofdpijn en migraine, rugpijn, emotionele spanningen, spijsverteringsproblemen, slapeloosheid, overgangsklachten, menstruatieklachten, nek-en schouderklachten, vermoeidheid en buikpijn. Maar dit is zomaar een greep uit alle mogelijkheden. Ik moedig iedereen aan, om contact met mij op te nemen wanneer er een concrete klacht bestaat. Daarbij is ieders verhaal bijzonder en het is zelden dat ik niets voor iemand kan betekenen.

Uiteraard vind ik het fantastisch om mensen te helpen en hun klachten te verhelpen. Maar ik vind het ook geweldig om iemand te ontvangen voor een puur ontspannende SHIATSU (stoel) massage. Altijd weer een bijzondere ervaring voor iemand. En dit kan een zeer preventieve werking hebben en zo klachten voorkomen.

Men ervaart mijn massages vaak als een soort ‘re-set’, zoals een cliënte mij laatst schreef:
“Wanneer ik bij jou de kamer uitloop, voel ik me altijd zo opgelucht. Alles lijkt weer stukken gemakkelijker om op te pakken.”

Liefs,

SHIATSU therapeut
Antoinette van de Meent

Leave a Reply