Het nieuwe jaar fit, vitaal en vol nieuwe energie beginnen.

Het nieuwe jaar is weer begonnen. We hebben lekker gegeten en gedronken. Nu is het weer tijd om aandacht aan je lichaam te geven/besteden, om fris en fruitig het nieuwe jaar te starten. Jezelf op te schonen en te reinigen door te detoxen oftewel ontgiften. Door detoxen stimuleer je organen om te ontgiften en zo de afvalstoffen af te voeren.

Voeding

Verkeerde voeding is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van de disbalans in je lichaam. Andere factoren zijn bijvoorbeeld een slechte spijsvertering, overmatig stress, onvoldoende zuurstof en het ouder worden. De lever moet harder werken om de gifstoffen te verwerken.

Door regelmatig te detoxen ga je je beter en energieker voelen. Ook zal je huid er mooier uit gaan zien. Je krijgt een verbeterde voedingsopname, een optimale spijsvertering, een snellere vetverbranding, een betere doorbloeding en een betere immuunsysteem. Het is ook goed bij vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, depressie/burn-out.

Dit doe je door je voeding aan te passen. Voeding te eten die je lever ondersteunen en voeding te laten staan die je lichaam belasten en een stressfactoren zijn. Een lekkere detoxe smoothie vind je hier.

Ook kan je onze voetenspa behandeling nemen. In de voetzool eindigen veel zenuwbanen. Verschillende zones in de voet corresponderen met de organen in je lichaam. Daardoor is de dunne huid onder de voeten een uitstekende manier om op een effectieve manier te ontgiften.

Voetenspa behandeling

Het polijsten van de teen nagels, het verzorgen van de nagelriemen, een peeling van de voeten, het aanbrengen van een detox voetmasker. We eindigen met een ontspannen voetmassage. Wat heerlijk is voor vermoeide voeten.

Het detoxmasker

Dit masker bestaat uit waardevolle aluinaarde en botanische extracten. Het masker stimuleert de doorbloeding en activeert tegelijkertijd de stofwisseling.

De voetenspa detox behandeling is niet geschikt voor: Diabetes patiënten, Zwangerschap, Pacemaker, Orgaantransplantatie, of Epilepsie.

Detoxen is uiteraard ook ideaal als je net gestopt bent met roken.

Detox smoothie

Wat heb je nodig voor deze heerlijke Detox Smoothie?

1 kop spinazie

1 kleine wortel (geschild) in stukjes

1 stengel selderij in stukjes

1 banaan in stukjes

klein handje goji bessen

¼ kop verse munt blaadjes

1 el hennepzaadolie

sap van 1 limoen

sap van 1 sinaasappel

1 kop water

Hoe maak je het? Heel simpel! Doe alles in de blender en blend het tot een smoothie.

Enjoy!

Liefs huidspecialiste Evelien van Lohuizen & diëtist Mirjam Achtereekte

Tot ziens bij Mooi onder één Kap.

Geef een reactie