Alles over zwangerschapsmassage

Je zwangerschap is een erg spannende periode en elke week is weer anders en nieuw. Maar naast deze leuke en spannende kant kun je ook last krijgen van zwangerschapskwalen zoals slecht slapen, pijnlijke lichaamsdelen en misselijkheid. Al deze kwaaltjes kunnen gelukkig aangepakt worden. Een goede oplossing hiervoor is bijvoorbeeld een zwangerschapsmassage.

Wat is een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een massage speciaal voor aanstaande moeders. De massage is zo opgezet dat het veel van je zwangerschapskwaaltjes doet verdwijnen.

Tijdens de zwangerschap kan je als aanstaande moeder namelijk last krijgen van lichamelijke klachten en stress. De massage geeft rust en laat zowel de moeder als het kindje heerlijk ontspannen. Bij een zwangerschapsmassage komt endorfine vrij, dit wordt gezien als het gelukshormoon. Endorfine vermindert de pijn en geeft een gevoel van geluk of euforie.

Waarom een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage kent veel voordelen. De pijn in je lichaamsdelen wordt verlicht door je spieren soepeler te maken tijdens de massage. Het slechte slapen zal beter gaan nadat de masseuse een aantal ademhalingsoefeningen met je doet en zij laat je tijdens de sessie even helemaal mentaal tot rust komen.

Wist je dat?

Wist je dat de perfecte tijd voor een zwangerschapsmassage na de eerste drie maanden van de zwangerschap is? In de eerste drie maanden moet het kindje namelijk zijn plek nog vinden. Daarna is het kindje ingenesteld en gaat de placenta zijn werk doen. Vanaf dat moment is het voor de aanstaande moeder tijd om te genieten en tot rust te komen bij een massage.

Wat denk je ervan? Tijd voor jezelf?

Veel liefs,

Mooi onder één kap