hapjesplank

4 tips voor slanke feestdagen

De gratin zit in de oven, de een heeft de gourmetpannetjes klaarstaan, de ander 5 gangen en flink wat hapjes. De tafels zijn heerlijk gedekt en de borrel is al uit de kast gehaald. Je zegt dat je je dit jaar toch echt een keer in gaat houden, maar als het kerstdiner bij iemand anders is, heb je niet altijd te zeggen wat er op tafel komt. Om zeker te weten dat jij niet helemaal los gaat geven wij 4 tips. Zo heb jij ook geen balansdag meer nodig na de kerst!

  1. Minder alcohol, meer water

Inmiddels is het wel bekend, alcohol zit vol met calorieën. En hoe gezellig het ook is, minder is altijd beter. Wissel daarom af met water en drink iets minder alcohol. De dagen zullen net zo gezellig zijn en de volgende dag word je een stuk prettiger wakker! Uiteraard kan je een borreltje drinkende beste opties zijn dan een glaasje champagne of rode wijn.

  1. Blijf bewegen

Er zullen hoe dan ook iets meer calorieën in gaan dan normaal, dat is vrijwel zeker. Je doet er dus goed aan om te blijven sporten. Het is natuurlijk zonde om niet te mogen genieten van al het lekkers, dat frustreert alleen maar. Om je slanke lijn te behouden doet tussendoor sporten echt wonderen. Je hoeft je echt niet fanatiek uit te sloven. Pak de fiets voor een rondje, ga gezellig wandelen of een rondje hardlopen.

  1. Niet met een lege maag aan tafel

Zorg voor een goed gevulde maag als je naar een oud-en-nieuw-feest gaat. De verleiding om naar allerlei hapjes te grijpen is dan kleiner. Eet thuis nog even een lichte maaltijd voor je naar het feest gaat. Bijvoorbeeld een salade of een boterham. Dan is het een stuk makkelijker laten staan! Verder kan water drinken ook helpen om de honger iets te stillen.

  1. Dieet samen

Samen gaat het een stuk makkelijker. Zoek iemand die ook slank wil blijven tijdens de feestdagen. Zo hou je het langer vol dan alleen. Samen bepaal je wat je wel mag eten en wat je laat staan, je kan gezellig wat gezonde snacks voorbereiden en het beste: je kan voor elkaar een oogje in het zeil houden.

Bonustip

Ook na deze 4 tips kan het iedereen overkomen dat het toch niet helemaal is gelukt. Of je hebt helaas besloten om in januari pas te starten met je goede voornemens. Ook in het nieuwe staat de diëtiste voor je klaar. Heb je hulp nodig om weer op gewicht te komen, schroom dan niet om langs te komen. En de tip? Check de dekking van je zorgverzekering. Vaak wordt een intakegesprek of een x-aantal uren vergoed. Zo weet je zeker dat jij ook in 2018 gewoon lekker in je vel zit.

Kom eens bij ons langs

collegas mooiondereenkap

Geef een reactie